Vragen over dit project?
Neem contact op met:

Voor iedereen gepast werk!

In het kort

In Drenthe vindt een mooie samenwerking plaats tussen het UWV, de Jobcoach, Center Parcs en Albron. Wajongeren, die door een geestelijke of lichamelijke beperking een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, werken samen met leerlingen van het Deltion college uit Zwolle in het stagerestaurant van Albron bij Center Parcs De Huttenheugte.

Samen Duurzaam

Een bijzondere samenwerking onder het motto ‘leer van elkaar en met elkaar’. De Wajongeren worden namelijk geplaatst bij de studenten van het Deltion college. Op die manier leren de managers in opleiding als vroeg om te gaan met mensen die meer begeleiding nodig hebben. Zo leren zij van én met elkaar’, aldus HR consultant Heidie Cornelissen van Albron. 

In november 2013 kwam Jetta Klijnsma (Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ) langs bij De Huttenheugte om kennis te maken met vijf Wajongeren. Zo zag zij met eigen ogen hoe de partners binnen de arbeidsmarktregio Drenthe samenwerken als het gaat om de uitvoering van de Wajong. De staatssecretaris was hierover zeer verheugd en gaf daarbij aan dat we moeten streven naar een inclusieve samenleving. "Laten we leren om mensen niet buiten te sluiten. Wie dat niet op eigen kracht kan, moeten we daarbij willen helpen."

Lees en beluister het verslag van het bezoek op RTV Drenthe hier

Deel dit project
Print
A la carte vanuit je bed!
Albron al 40 jaar bij het spoor
Duurzaam recyclen
Een dagje zonder vlees
Een heerlijk klimaat
Fit@Heineken
Inkopen met hart en ziel
Je oude computer is nog wat waard
Koffie en Thee met een eerlijk smaakje
Koffie in je tuin!
Lekkere broodjes met een goed gevoel
Melk, een broodje kaas en wifi alstublieft
Too good to waste!
Van stagiair tot medewerker
Vet goed!

Bezoek onze partners in samen duurzamer