Vragen over dit project?
Neem contact op met:

Van stagiair tot medewerker

In het kort

Albron en De Rooie Pannen Breda, het centrum voor horecaonderwijs vanuit ondernemersperspectief, hebben inmiddels al enkele jaren een duurzaam samenwerkingsverband. Albron investeert in talent van de toekomst met als doel deze leerlingen aan zich te binden en een carrière binnen Albron te bieden.

Samen Duurzaam

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van ons duurzame samenwerkingsverband.

Stages en stagerestaurant
Sinds enkele jaren wordt onder professionele begeleiding een restaurant bij Center Parcs Port Zélande volledig gerund door stagiairs van de hotelschool opleiding. Een unieke kans voor gedreven laatstejaars leerlingen om leidinggevende ervaring op te doen alsook allround kennis op het gebied van financiën, veiligheid, personele inzet en sociale vaardigheden. Een beeldimpressie hiervan is te vinden via: www.albron.nl/stagerestaurant. De Rooi Pannen biedt naast de hotelschool opleiding meerdere soorten opleidingen. Leerlingen van al deze verschillende horeca richtingen worden door ons stagebureau geplaatst voor stages op diverse locaties van Albron. Zie www.albron.nl/stage voor meer informatie over de stages.

Gastcolleges
Albron verzorgt gastcolleges over o.a. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), in samenwerking met een leerkracht van De Rooi Pannen. In de gastcolleges maken de leerlingen kennis met de wereld van MVO en laat Albron zien op welke manieren zij duurzaam onderneemt. Aan de hand van filmpjes en feiten worden leerlingen meegenomen in een wereld van overvloed en de vraagstukken die voortkomen uit de groei van de wereldbevolking. Wat draag jij als leerling bij aan de wereld van morgen. Wel of niet plofkip? Wel of niet elke dag vlees? Wel of niet opletten met het gebruik van water of stroom? Wel of niet fruit uit het buitenland?

Bedrijfsrestaurant
De Rooi Pannen heeft Albron gevraagd catering expertise te delen middels het exploiteren van hun eigen bedrijfsrestaurant formule. Leerlingen leren tijdens praktijkuren de kneepjes van het cateringvak, binnen de nieuwe vers formule van Albron genaamd Onze Keuken. Deze formule kenmerkt zich in o.a. versbeleving, afwisseling en duurzaamheid (maar liefst 40 % van de producten is volledig duurzaam). Denk hierbij aan afgebakken brood, vers belegde broodjes en sandwiches, huisgemaakte salades en verse verrassende smoothies. 

Zie www.albron.nl/stage voor meer informatie over het stagerestaurant. 
 

Deel dit project
Print
A la carte vanuit je bed!
Albron al 40 jaar bij het spoor
Duurzaam recyclen
Een dagje zonder vlees
Een heerlijk klimaat
Fit@Heineken
Inkopen met hart en ziel
Je oude computer is nog wat waard
Koffie en Thee met een eerlijk smaakje
Koffie in je tuin!
Lekkere broodjes met een goed gevoel
Melk, een broodje kaas en wifi alstublieft
Too good to waste!
Vet goed!
Voor iedereen gepast werk!

Bezoek onze partners in samen duurzamer