Vragen over dit project?
Neem contact op met:

Melk, een broodje kaas en wifi alstublieft

In het kort

Veel jongeren kunnen een snack en cola moeilijk weerstaan, daar weet Landstede MBO in Harderwijk alles van. Op loopafstand van de school wemelt het van de aanbieders van ongezonde voeding, zoals een snackbar, een stationsrestauratie en een shoarmazaak. Des te meer reden voor Landstede om samen met Albron de uitdaging aan te gaan om te bewijzen dat een gezonde lunch ook heel lekker kan zijn.

Samen Duurzaam

Voorafgaand aan de realisatie is er gekeken naar wat studenten, naast lekker eten en drinken, belangrijk vinden. Zo bleek dat een goede prijs, een gezellige sfeer, maar bijvoorbeeld ook de aanwezigheid van gratis wifi helpen om de concurrentie met ongezonde aanbieders aan te gaan. In de vernieuwde kantine, met een zo verantwoord mogelijk assortiment, ligt de nadruk op versbeleving. Tijdens de openingsweek zijn allerlei acties ingezet om het nieuwe aanbod, waaronder versbereide panini’s en yoghurtshakes, te promoten. Daarnaast introduceren we de ‘budgetdeal’. De budgetdeal staat voor twee gezonde producten tegen een afgeronde prijs. Met deze deal richten we ons speciaal op de smalle studentenbeurs. Het nieuwe concept blijkt te werken. De studenten zijn enthousiast en er worden meer gezonde producten verkocht. Dat komt deels door het grotere aanbod en de gunstige prijsstelling. Ook het aantal leerlingen dat de kantine bezoekt en hun besteding is gestegen.

Een goede verhouding

De verhouding gezond en ongezond eten is nu 75% versus 25%. “Uit ervaring weten we dat 100% verantwoord niet werkt”, vertelt locatiemanager Pascal Kuiper, “dan gaan sommige studenten alsnog naar de snackbar.” Maar ook met 75% gezondere producten loopt Landstede voorop in de landelijke ontwikkeling; de overheid wil namelijk dat alle schoolkantines in 2015 100% gezond zijn. Bart van den Bosch, profielmanager sport en gezondheid van Landstede, is vol lof over de samenwerking. “Albron denkt heel actief met ons mee in dit project. Er wordt ook echt doorgepakt. Door de aanpak van Pascal, waarbij hij de uitkomsten van het studentenpanel duidelijk in acht heeft genomen, is er een mooi voorstel gedaan voor ons gezonde assortiment. Dit is zeker een compliment waard! De betrokkenheid en de betekenisvolle samenwerking ervaren wij als heel positief.’’

Deel dit project
Print
A la carte vanuit je bed!
Albron al 40 jaar bij het spoor
Duurzaam recyclen
Een dagje zonder vlees
Een heerlijk klimaat
Fit@Heineken
Inkopen met hart en ziel
Je oude computer is nog wat waard
Koffie en Thee met een eerlijk smaakje
Koffie in je tuin!
Lekkere broodjes met een goed gevoel
Too good to waste!
Van stagiair tot medewerker
Vet goed!
Voor iedereen gepast werk!

Bezoek onze partners in samen duurzamer