Vragen over dit project?
Neem contact op met:

Lekkere broodjes met een goed gevoel

In het kort

In samenwerking met sociaalwerkvoorzieningsbedrijf Wedeo ontwikkelde Albron de broodjesservice ‘lekkerebroodjesmeteengoedgevoel.nl’. Met deze service bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de regio Doetinchem een leer-werkplek in de horeca. Wedeo-medewerker Marie vertelt vol trots: “Door de broodjesservice is mijn werk afwisselender geworden. Elke dag leer ik weer iets nieuws. Ik vind het belangrijk om aan de buitenwereld te laten zien dat Wedeo-medewerkers dit ook kunnen.”

Samen Duurzaam

De broodjesservice is een extra dienst voor Wedeo waarmee zij bedrijven en organisaties in de omgeving kan voorzien van een lekkere lunch. Het aanbod van de service varieert van een broodje kaas tot complete lunchpakketten, vers fruit en zuivel- en vruchtendranken. Bestellingen worden via de webwinkel of telefonisch geplaatst en dagelijks vers gemaakt in de professionele keuken van Wedeo. Wedeo en Albron werken al langer samen. In 2012 richtten zij samen een bedrijfsrestaurant in met een leer-werkomgeving. Gecertificeerde Wedeo-medewerkers werken hier onder begeleiding van een cateringmanager van Albron en doorlopen een ontwikkeltraject. Met veel plezier bereiden ze de lunch voor hun collega’s en leren ze alle aspecten van het cateringvak kennen.

Albron

Albron zet al sinds 2009 ‘sociale joint ventures’ op met diverse SW-bedrijven. Binnen zo’n sociale joint venture verzorgt Albron de catering in het SW-bedrijf. De SW’ers worden binnen de veilige omgeving van het SW-bedrijf opgeleid tot volleerde cateringmedewerkers. De SW-locatie wordt zo een leer-werkbedrijf. Wanneer de opleiding succesvol is afgerond, kan de medewerker bij één van de reguliere Albron-locaties in de omgeving aan de slag. Inmiddels zijn er meerdere joint ventures. Naast Wedeo in Doetinchem werkt Albron ook samen met Amfors Groep in Amersfoort, Permar in Ede, Weener in Den Bosch en Breed in Nijmegen.

Deel dit project
Print
A la carte vanuit je bed!
Albron al 40 jaar bij het spoor
Duurzaam recyclen
Een dagje zonder vlees
Een heerlijk klimaat
Fit@Heineken
Inkopen met hart en ziel
Je oude computer is nog wat waard
Koffie en Thee met een eerlijk smaakje
Koffie in je tuin!
Melk, een broodje kaas en wifi alstublieft
Too good to waste!
Van stagiair tot medewerker
Vet goed!
Voor iedereen gepast werk!

Bezoek onze partners in samen duurzamer