Vragen over dit project?
Neem contact op met:

Fit@Heineken

In het kort

Albron verzorgt het eten en drinken voor de medewerkers van Heineken. Uit de Heineken Health Check van 2012 bleek dat er nog aardig wat verbeterpunten zijn op het gebied van gezondheid van medewerkers. Heineken hecht hier veel waarde aan en ook Albron is ervan overtuigd dat vitale mensen aan de basis van een gezonde onderneming staan. Daarom heeft Heineken in samenwerking met Albron een plan uitgestippeld om de medewerkers stap voor stap te helpen bij bewuster eten.

Samen Duurzaam

Belangrijk is dat medewerkers worden geïnformeerd over gezond eten. Om dit overzichtelijk te maken bevat 75% van het aanbod in het restaurant het logo ‘bewuste keuze’ of ‘gezondere keuze’. Ook zijn de verantwoorde gerechten relatief goedkoop in vergelijking met de snacks. Daarnaast is de looproute aangepast om de gezondere maaltijden in het oog te laten springen.

De eerste reacties zijn positief! Er worden meer gezonde producten verkocht. Zo is bijvoorbeeld de verkoop van salades tijdens de nachtdienst met 25% toegenomen. De Ondernemingsraad van Heineken Zoeterwoude heeft een grote rol gespeeld in het creëren van draagvlak voor de gezondere koers. Albron is van begin tot eind betrokken bij de implementatie van het ‘gezondheidsconcept’ en dat werkt! Heineken en Albron zijn overtuigd van de resultaten en organiseren nu eenzelfde verandering bij de brouwerijen in Den Bosch en Bunnik.

Deel dit project
Print
A la carte vanuit je bed!
Albron al 40 jaar bij het spoor
Duurzaam recyclen
Een dagje zonder vlees
Een heerlijk klimaat
Inkopen met hart en ziel
Je oude computer is nog wat waard
Koffie en Thee met een eerlijk smaakje
Koffie in je tuin!
Lekkere broodjes met een goed gevoel
Melk, een broodje kaas en wifi alstublieft
Too good to waste!
Van stagiair tot medewerker
Vet goed!
Voor iedereen gepast werk!

Bezoek onze partners in samen duurzamer