Vragen over dit project?
Neem contact op met:

A la carte vanuit je bed!

In het kort

Albron gelooft in de Kracht van Eten. In de voedingskracht van verse producten en de verbindende kracht van samen eten. Mensen die gezond leven en lekker in hun vel zitten genezen sneller, kunnen meer aan en presteren beter. In samenwerking met het IJsselland Ziekenhuis brengen we dit met À la Carte patiëntenmaaltijden in de praktijk. De patiënt stelt zelf een lekker en gezond diner samen én wordt daarin persoonlijk geholpen door de voedingsassistent. Van hospital naar hospitality! Door de goede communicatie tussen de voedingsassistente, keuken en patiënt verspillen we bovendien minder eten.

Samen Duurzaam

Het idee is simpel: de patiënt kiest vlak voor etenstijd zijn diner van de uitgebreide menukaart. Het keuzemoment ligt zo dicht mogelijk bij het moment waarop er gegeten wordt. De voedingsassistent plaatst via een Ipad de bestelling, maar ze adviseert ook én houdt rekening met het dieet van de patiënt. Na het plaatsen van de bestelling gaan de koks direct aan de slag om gerechten vers en op maat te bereiden. Vervolgens serveert de voedingsassistent de maaltijd uit.

Aandacht voor de patiënt en aansluiten bij zijn individuele wensen en behoefte is belangrijk. Zo is er ook tijd voor een aparte dessertronde ingeruimd. De patiënt maakt a la minute een keuze uit het lekkere assortiment, van vlaflip tot koffie met appeltaart.

Doordat patiënten pas twee uur van tevoren hoeven aan te geven wat ze willen eten en in welke hoeveelheid, kunnen ze beter inschatten hoeveel trek ze hebben. Hierdoor wordt er minder eten weggegooid. Sinds de start in oktober 2013 eet de patiënt gemiddeld 16% meer en wordt er 36% minder eten weggegooid.

Deel dit project
Print
Albron al 40 jaar bij het spoor
Duurzaam recyclen
Een dagje zonder vlees
Een heerlijk klimaat
Fit@Heineken
Inkopen met hart en ziel
Je oude computer is nog wat waard
Koffie en Thee met een eerlijk smaakje
Koffie in je tuin!
Lekkere broodjes met een goed gevoel
Melk, een broodje kaas en wifi alstublieft
Too good to waste!
Van stagiair tot medewerker
Vet goed!
Voor iedereen gepast werk!

Bezoek onze partners in samen duurzamer